25.2.2013

Rahareformi jatkuu

Vaikka vuosien työ rahareformin parissa tuntuu edelleen kaikuvan kuuroille korville, sain kevään Auringon myötä uuden kipinän aiheen edistämiselle.

Lyhyt kertaus nykyisestä rahajärjestelmästä:
Valtiot eivät saa luoda velkaa, vaan oikeus on annettu Keskuspankeille ja Liikepankeille. Keskuspankki lainaa liikepankeille rahaa, jotka lainaavat valtioille, kunnille, yrityksille ja yksityisille rahaa. Kaikki pankit luovat kaiken rahan tyhjästä näppäilemällä rahat tileille ja pyytävät tästä vaivastaan korkoa. Pankit voivat luoda itselleen rahaa kartellisopimusten kautta luotottamalla toisiaan sadoilla miljardeilla velkarahaa.

Kaikki raha luodaan velkana ja kaikesta velasta vaaditaan korkoa. Jokainen laina ja korkoa kerryttävä päivä lisää velan määrää suhteessa takaisinmaksukelpoiseen rahaan. Tämä johtaa siihen, että osa velkaa olevista joutuu väistämättä luovuttamaan takuuna olevan omaisuutensa rahan tyhjästä näppäilleille pankeille.

Koska järjestelmä on onnistunut ujuttamaan itsensä näin pitkälle, lähes kaikki maailman omaisuus ollaan jo käytännössä velkaa. Vaikka kaikki maailman rahat käytettäisiin velkojen maksuun, myös kiinteä omaisuus tulee realisoida pankeille, jotta kaikki (valtioiden, kuntien, yritysten ja yksityisten) velat voitaisiin kuitata. Tämä on Keskuspankkimafian salassa pidetty tarkoitus ja tämä matemaattinen väistämättömyys on kirjoitettu jo nykyisen rahanluonnin perusmekanismeihin. On toki erikoista, miten korkeimmat ekonomistit ja poliittiset johtajat ovat sivuuttaneet tämän yksinkertaisen laskutoimituksen korruption ja pankkien propagandatoimistojen talousjargonin turvin. Ongelma kuitenkin kulminoituu jatkuvasti, eikä tämä systemaattinen ryöstö tule loppumaan ilman yhteiskunnallisesti järjestäytynyttä rahareformia tai äärimmäisen väkivallan aaltoa. Itse koetan kaikkeni työskennellä yhteiskunnallisesti järjestäytyneen rahareformin saavuttamiseksi, sillä väkivaltaiset vallankumoukset eivät ole koskaan yhtä rakentavia lopputuloksiltaan. Jompi kumpi vaihtoehdoista tulee joka tapauksessa vastaan lähivuosina matemaattisen paradoksin kulminoituessa valtavan omistussiirron yhteydessä.

Keskuspankkimafia on luottanut mekanismin salassapysymiseen ja ongelman monimutkaiseen nivoutumiseen, mutta onneksi mekanismi on jo laajasti tiedossa ja lähes kaikki osapuolet ovat valmistautumassa reilumpien pelisääntöjen laatimiseen.

Zeitgeist-liike, Talousdemokratia ry ja Aikapankki ovat toistaiseksi olleet ainoat organisoituneet tahot, joita valuuttauudistuksen aikaansaaminen on kiinnostanut. Toivottavasti kentälle saadaan lisää aktiivisia pelaajia, jotta voimme säästää valtiosta, kunnista ja yrityksistämme edes osan jälkipolviemme säädeltävissä.

Nykyisen rahajärjestelmän toimintaperiaatteet (suomeksi)
Talousdemokratia ry
Zeitgeist-liike (Suomi)
Suomen Aikapankit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti