5.2.2012

Koko Ihmiskunnalle!

Löysin netistä kaverini ohjeistamana aivan loistavaa settiä! YK:n päätöslauselma avaruuden roolista ja lainsäädännöstä ihmiskunnalle. Siteeraukset ovat suoria käännöksiä ja muu hellää kritiikkiä.
YK on erittäin vaikutusvaltainen maailmanhallinnon toimeenpanemiseksi luotu kansainvälinen järjestö, joka vanhan kunnon kielimanipulaation hengessä on siis pelastamassa ja suojelemassa maailmaa, vaikka onkin todellisuudessa hyväksikäyttämässä sitä raaimmilla mahdollisilla tavoilla. Tässä hieman etiikkaa YK:lta vuonna 1967:

Nämä periaatteet siis koskevat KOKO IHMISKUNTAA, eli IHAN KAIKKIA ja AIVAN KAIKKIALLA (paitsi kaikkia asukkaita planeetta Maalla, jossa kaikki ihmiset sattuvat asumaan..)

Artikkeli 1:

"Ulkoavaruuden tutkimus - sisältäen kuun ja kaikki taivaalla näkyvät kappaleet - suoritetaan kaikkien valtioiden ja niiden kansalaisten yhteiseksi eduksi, riippumatta niiden taloudellisista tai tieteellisistä kehitysvaiheista, koko ihmiskunnan hyväksi"

"Ulkoavaruus, kuu ja kaikki taivaankappaleet ovat vapaasti minkä tahansa osavaltion (State) tutkittavissa ilman minkäänlaista syrjintää, tasa-arvon ja kansainvälisen lain periaatteiden mukaisesti. Minne tahansa mille tahansa taivaankappaleelle tulee olla kaikilta vapaa pääsy"

Artikkeli 4
"YK:n rauhansopimuksen allekirjoittajamaat sitoutuvat olemaan asentamatta minkäänlaisia massatuhoaseita avaruuteen, tai maan kiertoradoille"
Tämä sopimus on koskee ihan kaikkia maailman maita.. paitsi niitä, joilla on ydinaseita ja avaruusohjelma. Miksi? Tällä lisäyksellä:
"Sotilaallisten välineiden tai henkilöiden käyttö rauhanomaisessa tutkimuksessa ei saa olla rajoitettua"
+ / - 0

Artikkeli 7
"Kaikki tämän sopimuksen allekirjoittaneet maat, jotka laukaisevat kappaleita avaruuteen, tulee olla korvausvelvollisia toisilleen aiheuttamasta vahingosta ilmatilassa, avaruudessa sekä muilla taivaankappaleilla"

Tätä esimerkkiä aasinsiltana käyttäen ainoa oikeasti sitova sääntö on lopulta se, että absoluuttinen yksityisomistusoikeus pätee myös avaruudessa:

Artikkeli 8
"Joka rekisteröi taivaalle lähetettävän kappaleen, pysyy kappaleen ja siihen liittyvän henkilöstön, osien ja takaisin tuotujen näytteiden omistajana"
Ah, hyvin puhdas ja kaunis ajatus, etenkin tuo ihmisten omistaminen (alkuperäinen sanamuoto oli "juridisdiction and control over..")

Artikkeli 12
"Kaikkien avaruusasemien ja avaruudessa sijaitsevien tutkimuslaitosten tulee olla avoimia myös muiden kansalaisuuden omaaville tutkijoille.."
Jälleen kerran varsin inhimillistä politiikkaa - mutta tosin ainoastaan siellä missä ihmisiä ei ole.

Outer Space Treaty (UN), 1967:
https://en.wikisource.org/wiki/Outer_Space_Treaty_of_1967

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti