20.1.2010

KELA korvaa

Kieroutuneen rahajärjestelmän luomat hinnoittelut ovat monessa muussakin asiassa järjettömiä, mutta ruoka on yksi hälyyttävimpiä esimerkkejä. Rasvainen, eläinten ja kehitysmaiden viljelijöiden vapauksia riistävä, lisäaineita täyteen pumpattu myrkyllinen moska on halvinta. Vastavuoroisesti luonnon kanssa tasapainossa tuotettu, viljelijän elinolosuhteet huomioon ottava, tuore, terveellinen ja myrkytön ruoka maksaa paljon.
Epäterveellinen ruoka luo niin psyykkistä kuin fyysistä pahoinvointia, terveyskustannuksia, epäreilua bisnestä sekä saasteita ympäristöön - mikä omalta osaltaan tuo valtavat kustannukset tulevaisuudessa. Ihmiset voivat huonosti huonon ravinnon takia, tarvitsevat kalliita hoitoja, lääkkeitä ja terapioita. Ympäristö, eläimet ja riistetyt köyhät työntekijät poljetaan surutta lyttyyn hetkellisten maksimaalisten voittojen perässä - järkyttävin kustannuksin. Esimerkkejä tällaista bisnestä pyörittävistä suuryhtiöistä ovat mm. Unilever, Nestle, Rainbow, Eldorado (vain muutamia mainitakseni).
Kun olet tehnyt "kuluttajan kannalta järkeviä ostopäätöksiä" - eli ostanut mahdollisimman paljon huonolaatuista kuraa - olet raiskannut ekosysteemien lisäksi omaa kehoasi ja psyykettäsi. Myrkyt ja monen käsittelyn kautta kulkeneet ravintoköyhät rasvasuolamössöt eivät saa sinua voimaan hyvin. No onneksi meillä on pahoinvointiisi tarjolla kasapäin vahvoja huumeita.. anteeksi, lääkkeitä! Jos tuntuu siltä, ettei yhteiskunta tai oma elämäsi oikein ole raiteillaan - saatat olla oikeassakin - mutta helpompi keino on turruttaa pääsi huumeilla! Nyt saat tehokkaita ja ajatuksia passivoivia huumeita oikein KELA-korvauksen kanssa lääkärisi avustuksella apteekista!
KELA ei tosin korvaa edes pienituloiselle ravintorikkaan, kestävästi tuotetun ja terveellisen ruuan saantia, mutta kuka sellaista nyt edes kaipaisi? Eihän fyysistä ja psyykkistä terveyttä ylläpitävää ravintoa lasketa lääkkeiksi.. ja miten kävis tuottoisan lääkebisneksen ilman teennäisesti luotuja elintasosairauksia?

Hyvä dokumentti:
http://sprword.com/videos/foodmatters

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti