20.9.2011

Pax Millenia - Osa 3

Koko illuusio toimivasta yhteiskuntamallista kasvoi suurten unelmien päälle. Sokea usko ikuiseen kehitykseen ja elintason kasvuun tosiasioista huolimatta toi äkkirikastumisen toiveet sekä vastuuttomuuden tunteet pyramidin jokaiselle portaalle. Asuinplaneetan vaaliminen oli muuttunut hyvinkin nopeasti perverssiksi syöpäläisleikiksi, missä mikä tahansa moraalittomuus voitiin aina perustella "vihollisen" tai "vastustajan" vielä härskimmällä moraalittomuudella. Kehto oli muuttunut ihmisten mielissä taistelukentäksi ja niin lumipallo vyöryi kohti jyrkänteen reunaa.

Rajallisten resurssien planeetalla törsäilevä epätaloudellinen sekoilu toi nopeasti seurauksensa mukanaan. Kuin Ilmestyskirjan seitsemän syntiä, vapautuivat ihmisen kaikki pimeät puolet valloilleen tehokkaan teknologian lisätessä karvattoman apinalajin potentiaalia. Ahneus, ylpeys, mässäily ja kateus kasvoivat rahauskonnon temppeleiden varjossa. Laiskuus ja himo saivat ruokaa sekulaarisen maailmankulttuurin tyhjentämistä sieluista. Viha ja pelko olivat edelleen tehokkaita vallankäytön välineitä, joita vaalittiin välittämistä huomattavasti näkyvämmin. Ja kuin eteen vedetty verho, taistelu vallasta, maineesta ja materiasta peitti lahoavien selkärankojen säälittävyyden ja kytevän tuskan. Yhä suurempia kulisseja vaadittiin, jotta järjetön olisi vielä hetken näyttänyt järkevältä. Valtavan itseään ruokkivan propagandaverkoston läpi ihmisten oli vaikea nähdä vaihtoehtoja nykyisille tavoilleen.

Uudet ajattelukaavat olivat kuitenkin jo vallanneet avoimien tietovekkojen parissa kasvaneen nuorison. Vuodet junnasivat silti paikallaan junan puuskuttaessa kiihdyttäen eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti