11.7.2012

17 pankin välinen kartellihuijaus paljastumassa

17 pankin välinen kartellihuijaus paljastumassa

Yhdysvaltain tuomioistuimen (Department of Justice) Serious Fraud Office (SFO) tutkii tällä hetkellä 17 pankin välistä kartellisopimusta, jossa pankit ovat manipuloineet Libor-korkoa ja käyttäneet sisäpiiritietoa talousrikosten suorittamiseksi.

Mikä on LIBOR?
LIBOR (London Interbank Offered Rate) on maailman aktiivisin korkomarkkina maailmassa. Se on käytännössä pankkien välistä kauppaa, jossa pankit päättävät keskenään toisilleen lainattavien rahojen korkotasoista. Libor-kaupan indikaattoreita käytetään monen muun finanssialan "tuotteen" hinnoittelussa, kuten tuotteiden futuureissa, lainarahan korkotasoissa, valuuttojen vaihtosuhteissa ja Eurodollareissa. Ne määrittävät yhteensä 10 triljoonan (10 000 miljardin) dollarin arvosta kansainvälisten velkojen korkotasoja ja 350 triljoonan (350 000 miljardin) dollarin arvosta johdannaiskauppaa (derivatives).
http://www.wisegeek.com/what-is-libor.htm
http://www.global-rates.com/interest-rates/libor/libor.aspx

Eurodollarit ovat pankkilainsäädännöltään vapaampien, yleensä Euroopan tai Karibian rannikon maiden (ns. veroparatiisien) kautta hallinnoitavia dollarisijoituksia. Finanssialan "tuotteita" käytetään informaatio- ja ennustuspalveluina sekä arvosopimuksien laatimisessa.

Libor-koron määritys on paljastumassa suurten pankkien sisäiseksi kartelliksi, jossa suurten pankkien johtoportaat sopivat yhdessä julkistettavat tulokset keksittyjen tilastojen avulla. Liborin määrittämiä korkotasoja muuttamalla rahan määrää ja talouden ilmiöitä voidaan säädellä merkittävästi. LIBOR-korkotason vaihtelut vaikuttavat kaikkien maailman pankkien "tuotteisiin", kuten säästötileihin ja lainoista (rahasta) maksettavien korkojen määriin. Euroopassa vastaava rinnakkain toimiva mekanismi on Euribor (Euro Interbank Offered Rate), jota hallinnoi 57 pankin koalitio, valvovana elimenä European Banking Federation (EBF). Euroopan osalta näyttää nyt siltä, että pankkien väärentämien tilastojen aiheuttamat velkakuplat ollaan nyt siirtämässä EKP:n kautta eurooppalaisten veronmaksajien yhteiseksi taakaksi vakuusrahastoiksi (ESM) nimettyjen lisämaksujen muodossa. Näillä pankkituilla täytetään pankkien taseet näyttämään aikaisemmin väärennetyiltä lukemilta ja "talous on taas tasapainossa".
http://www.euribor-rates.eu/what-is-euribor.asp
EBF (huom erikoinen shakkisymboliikka..): http://www.ebf-fbe.eu

Nimettömät paljastukset, vuotaneet asiakirjat, tunnustukset oikeudessa ja kuulusteluissa sekä tutkijoiden peräänantamaton työ ovat vieneet maailmantalouden todellisten parasiittien tunnistamista onneksi merkittävästi eteenpäin.

Lista julkisesti tiedotetuista oikeuteen joutuvista Libor/Euribor-korkotasojen manipuloinnista epäillyistä pankeista : JPMorgan Chase & amp; Co., Barclays Bank PLC, Deutsche Bank AG, HSBC Holdings PLC, Lloyds, Royal Bank of Scotland Group PLC (RBS), UBS AG (UBSN), Bank of America Corp., Citigroup Inc. (C) ja GE Funding.
Kaikkia syytetyiksi joutuvia pankkeja ja syyttäviä osapuolia ei ole vielä julkaistu tai lyöty lukkoon. Pankit ovat yhdessä maksaneet jo miljardien dollarien edestä sovittelu- ja sakkosummia korkotasojen rikosepäilyistä oikeudenkäynneissä.

Avartavampia linkkejä aiheesta englanniksi:

Bloomberg - Libor Probe Said to Expose Collusion, Lack of Internal Controls
http://www.bloomberg.com/news/2012-02-15/libor-investigation-said-to-expose-collusion-lack-of-internal-controls.html
Lindsay Fortado and Joshua Gallu - Feb 15, 2012

The Independent - Banks face lawsuits worth billions over Libor scam
http://www.independent.co.uk/news/business/news/banks-face-lawsuits-worth-billions-over-libor-scam-7902918.html
Paul Cahalan - 02 Ju 2012

PR NewsWire - Hagens Berman Files Class Action Against Barclays Bank, Others Over Euribor Rate Fixing
http://www.prnewswire.com/news-releases/hagens-berman-files-class-action-against-barclays-bank-others-over-euribor-rate-fixing-161635455.html
Hagens Berman Sobol Shapiro LLP - 06 Jul 2012

Financial Post - "Bankster" Greed Exposed
http://www.financialpost.com/podcasts/Bankster+greed+exposed+Libor/6898100/story.html
Diane Francis · Jul. 7, 2012

Dangerous Minds - The Illuminati exposed: Why the Libor conspiracy scandal is the most important story in the world
http://dangerousminds.net/comments/the_illuminati_exposed_why_the_libor_conspiracy_scandal_is_the_most_importa
Paul Gallagher - 08 Jul 2012

Wall Street Journal - Who Else Is Under Investigation for Libor Manipulation?
http://blogs.wsj.com/deals/2012/07/09/who-else-is-under-investigation-for-libor-manipulation/
WSJ Staff - 09 Ju 2012

The Telegraph - Libor scandal: Bob Diamond says allegations 'unfair and unfounded'
http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/banksandfinance/9390668/Libor-scandal-Bob-Diamond-says-allegations-unfair-and-unfounded.html
Harry Wilson - 10 Jul 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti