23.10.2012

Päivän paatos

Päivän poliittinen paatos Tampereelle

Tee-Se-Itse! Osallistu päätöksentekoon!
Tampereen Piraatit haluavat luoda kaupunkilaisille sähköiset palvelut päätöksentekoon osallistumiseksi. Jokaisen kansalaisen tulisi saada antaa äänensä kuuluviin häntä koskevista asioista. Virtuaaliset kansanäänestykset ovat täysin mahdollisia toteuttaa nykyteknologialla. Lisäksi valtuuston kokoukset tulisi videonauhoittaa ja arkistoida myöhe
mpää analysointia varten. Tämä lisäisi merkittävästi avoimuutta ilman lisäkustannuksia. Antiikin edustuksellinen verhojen takainen demokratia saa siirtyä todellisen demokratian tieltä. Lisäksi Avoin Tampere -hankkeen tulokset tulee arvioida kustannusten valossa kriittisesti läpi.

Rahoituslaki tulee uudistaa. Nuoret yrittäjät eivät voi olla riippuvaisia pankkien tyhjästä luomista lainoista tai myydä yrityksiään pilkkahintaan sijoittajille jo toimintansa alkuvaiheessa. Rahoituslakia tulee uudistaa siten, että se mahdollistaa yritysten projektirahoituksen ennakkolahjoituksilla. Kickstartataan yritykset käyntiin ja luodaan omaehtoisia työpaikkoja! Tällä hetkellä tämän kaltainen toiminta on laitonta.
Toveriani Mika Isomaata lainaten: "Freichet Macht Arbeit!"

Kaupunkien omaa tuotantoa voitaisiin lisätä merkittävästi lisäämällä kasvihuoneita asuin- ja palvelutalojen yhteyteen. Kerrostalojen hukkalämpöä ja -hiilidioksidia hyödyntävät kasvihuoneet toisivat palstaviljelmät suoraan kaupunkien ytimeen vähäisillä lisäkustannuksilla. Kaupunkien viherkasvit puhdistavat autojen saastuttamaa ilmaa, muuttavat auringon valoa ravinnoksi ja biopolttoaineeksi sekä luovat viihtyisää tunnelmaa harmaisiin lähiöihin. Kaupungin tulee koota työryhmä edistämään viherrakentamisen ja puistosuunnittelun toteutumista Tampereella! Ruokaa voidaan tuottaa lisäämällä hedelmä- ja pähkinäpuita viheralueille.

Kehittyvät raideyhteydet takaavat energiatehokkaan ja vähäpäästöisen julkisen liikenteen pitkälle tulevaisuuteen. Fetissi maailmanlopun maanalaisten bunkkerien rakentamiseksi on loputtava ja kaupungin tulee keskittyä maan päällisen infrastruktuurin kehittämiseen energiaongelmia silmällä pitäen.

Kaupungin tulee ottaa vastuu sen omista ohjelmistokehityshankkeista. Jos kaupunki ostaisi itse lähdekoodin valmiin ohjelman sijaan, voitaisiin epäonnistuneita projekteja alkaa jatkokehittää kilpailutuksen tai avoimen lähdekoodin kehitysryhmien voimin. Nykyinen malli koko paketin sysäämisestä yhdelle firmalle ei ole kertaakaan tuottanut kustannustehokasta tai toimivaa ratkaisua. Kun kaupunki omistaa palvelun sisältämän koodin, se voi jatkojalostaa sitä yhdessä yritysten, opiskelijoiden ja vapaaehtoisten kanssa.

Rauhaa,
Ugh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti