24.10.2012

Kehitysideoita Tampereelle


Yhteiskunnan ja sen jäsenten elvyttäminen ei oikeasti ole niin kamalan vaikeaa. Tässä lisää ehdotuksia Tampereelle.

Rakentamalla ja tarjoamalla nuorille maksuttomia harrastemahdollisuuksia ehkäisemme syrjäytymistä huomattavasti paremmin, kuin hassaamalla kyseiset resurssit kalliisiin selvitystyöryhmiin. Nuoret osaavat itse vastata mitä haluavat. Sitä ei tarvitse spekuloida.


Viralliset paikallisvaluuttakokeilut on aloitettava, jos haluamme kehittää talousjärjestelmän pysymään pystyssä yli vähimmäisvarantoon perustuvan oligarkian synnyttävän pankkijärjestelmän. Nykyinen rahajärjestelmä siirtää omaisuuden automaattisesti köyhiltä rikkaille. Pankit voivat luoda rahaa tyhjästä ja nyhtää luottokelvottomat lainat veronmaksajilta, kun tavalliset ihmiset joutuvat lainaamaan rahansa korkojen kera pankeilta. Tämä järjettömyys voidaan lopettaa vain kehittämällä uusi rahajärjestelmä. Paikallistasolla uusia menetelmiä voidaan kokeilla ilman suuria riskejä. Tampere on valmis ja tarvittavan osaamisen omaava kaupunki paikallisvaluuttahankkeen käynnistämiseen. Paikallisvaluuttahankkeen yhteydessä voidaan suorittaa samalla myös perustulokokeilu, jos halua sekä vastuunottokykyä taloudelliseen vakauteen ja tasa-arvoon löytyy tarpeeksi.

Paras sijoituskohde mille tahansa kunnalle ovat lapset. Täysi-ikäinen keskiluokka syö keskimäärin 15 euron lounaita, kun yhden lapsen kouluruokaan satsataan 0,60 - 0,90 €. Lasten tulisi nauttia parasta, monipuolisinta ja tuoreinta saatavilla olevaa ruokaa positiivisen kehityksen, terveyden ja älyllisen kasvun harjaannuttamiseksi. Tilastojen tulisi näyttää mielummin päinvastaisilta, vaikka aikuistenkin ruokavalion terveellisyyttä vähätellään erinäisten ongelmien ennaltaehkäisyssä.

Vanhustenhoidon ja nuorten syrjäytymisen ongelmia voitaisiin vähentää palkkaamalla lisää nuoria hoitamaan virike- ja harrastustoimintaa yksinäisille vanhuksille. Kun vähävaraiset nuoret kuluttavat palkkansa paikallisiin palveluihin, ei kyseessä ole vain palkkojen suuruinen menoerä, vaan ostovoiman tasaisemman jakautumisen aiheuttama suurempi alueellinen hyöty. Jos kaupan päälle saadaan paremmin voiva varttunut ikäpolvi, ei ehdotus ole mielestäni lainkaan kohtuuton.

Tampereella on noin 35 000 opiskelijaa. Asuntopaikkoja opiskelijoille on tarjolla noin 12 400. Jos Tampere haluaa vahvistaa asemaansa hyvinvoivien opiskelijoiden luovana kaupunkina, perusasioissa olisi vielä huomattavasti petrattavaa. Tampereelle tarvitaan lisää opiskelija-asuntoja.
 
Rauhaa ja rakkautta! Niillä ainakin pärjää lähes missä tahansa tilanteessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti