9.6.2009

Huumeet lailliseksi

Nykyisin lainsäädäntö kieltää osan ihmisten käyttämistä substansseista. Kiellettyjen aineiden valmistuksesta, myynnistä, hallussapidosta ja jopa käytöstä rangaistaan. Osa kielletyistä aineista on vaarallisempia kuin lailliset, osa vaarattomampia. Lääketiede ei olekaan tällä hetkellä se mittari, millä aineita luokitellaan lääkkeiksi, päihteiksi tai huumeiksi. Luulo- ja asenneilmapiiri ohjaavat epärealistisilla mielikuvillaan tämän päivän politiikkaa.
Jos tutkijoille annettaisiin mahdollisuus tutkia substanssien vaikutuksia vapaaehtoisten avulla, todelliset riskit, lääketieteelliset hyötymahdollisuudet ja sosiaaliset vaikutukset saataisiin kartoitettua huomattavasti tehokkaammin. Myöskään laittomien aineiden käyttäjiä ei tarvitsisi syrjäyttää yhteiskunnasta pakkokeinojen avulla, vaan heidät voisi integroida heille sopivaan osaan yhteiskunnassa ja tarjota heille päihdehoitoa, jos käyttäjä itse tai ympäristön näkemys vaativat sellaista. Yhtä absurdia kuin poistaa nykyistä huumeongelmaa käyttäjiä rankaisemalla, olisi sakottaa alkoholisteja joka kerta kun he koittavat saada alkoholia tai käyttävät sitä. Myös kotietsinnät, rikosrekisterileimat, linnareissut ja omaisuudenmenetykset olisivat varmasti omiaan parantamaan myös alkoholistin oloja. Jeeeeep... Tätä naurettavaa politiikkaa kuitenkin toteutetaan käytännössä joka päivä vieläkin nykysuomessa laittomien päihteiden käyttäjien suhteen, niinkin häpeällistä kuin tämä hölmöys on.
Huumeet kontrolloidusti verolle, tieto todenmukaiseksi ja vapaaksi. Laillisten huumeiden verot tulisi asettaa sille tasolle, että ne kattaisivat tarvittavat hoitotoimenpiteet ongelmatapauksille. Nyt miljardit ympäri maailmaa valuvat rikollisliigojen käsiin samala kun yhteiskuntien kuuliaiset veronmaksajat joutuvat maksamaan niin ihmisten valvonnasta, syrjäyttämisestä kuin huumehoidoista.
Tutkimus vapaaksi! Päihteet ja lääkkeet asiantuntijoiden käsiin ja verollisiksi, pois rikollisista ja moraalittoman raha-ahneista rikollispiireistä! Päihdeongelmaisille hoitoa eikä rangaistuksia!

Itse olen menettänyt monta kaveriani epätasalaatuisille huumeille, rikollisliigojen moraalittomalle toiminnalle ja yhteiskunnan syrjäyttämisen oheisilmiöille. Haluaisin että se aika olisi jo ohi sivistyneessä Suomessa.

Portugalin dekriminalisaatiokokeilu positiivisin tuloksin: http://masinoija.wordpress.com/category/huumelainsaadanto/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti