9.6.2009

Kansallispankki

Vaikka tämä on tuorein kirjotukseni toistaiseksi, tämä on myös prioriteettilistallani alimmaisena, sillä en vielä ymmärrä täysin kaikkien talousmekanismien vaikutuksia tosiinsa. Vain ajatuksenvirtaa, älä tuohdu liikaa:



Ärkele! Mksi me maksamme yksityisille rahanpainolafkoille kamalia korkoja lainoista, kun voisimme ihan yhtä hyvin omalla talousosaamisellamme pyörittää taloutta ilman lisäkuluja? Suomen liittyminen EMUun vei Suomelta kaikki oikeudet kontrolloida omaa valuuttapolitiikkaansa, sekä ohjasi pankkitoiminnasta kerätyt korot yksityisiin EKP:n pyörittäjien taskuihin. Semmoinen on aika turhaa vedätystä.
Jatkuva lamojen ja velkavankeuksien kierre tulee jatkossakin eteen väistämättä, jos pankkitoiminta jätetään edelleen yksityisiin käsiin. Sen sijaan tulisikin irrottaa Suomi euroalueesta, perustaa taas Suomen Kansallispankki uuden hinnoitellun valuutan rinnalle. Suomen kansallispankin tehtävä olisi turvata kansalaisten omaisuus, sekä lainata taloudellisiin investointeihin rahaa ILMAN korkoa. Näin välttämättömät ylivelkaantumisen kierteet pankkiireille saataisiin estettyä ja ihmiset pääsisivät paljon tehokkaammin nauttimaan tekemänsä työn hedelmistä.

Nyt ollaan EKP:n ja IMF:n alaisia työmyyriä ja jo valmiiksi hamstratun rahan suuntaan (nykyiset keskuspankit) ovat suuri osa tuotoista menneet ja tulevat jatkossakin menemään ellei käytäntö muutu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti