9.6.2009

Tieto ennen taaloja

Ole aina erittäin kriittinen. Hanki paljon tietoa, monesta eri lähteestä, jäsentele tietosi ja opi ymmärtämään oikeat totuudet, lukemaan rivien välistä. Hanki tietoa monesta eri lähteestä.
Koskien kaikkia asioita, valtamedia tai suurin osa ihmisistä ei todellakaan ole aina oikeassa. Älä ikinä tuuduttaudu uskomuksiin, joista et todella tiedä. Ole joko tietämättä, tai tiedä. Älä luule ja julista sitä totuutena.
Miksi edes kerätä tietoa?

Elämän aikana voit hamstrata ja taistella omaisuuden eteen, hankkia valheellisia onnistumisentunteita tai tyytyväisyyttä materiasta, mutta tämä on vain itsensä huijaamista. Onnellisuus ei todellakaan tule ostetuista tavaroista, vaikka meille kuinka sitä uskoteltaisiin. Mitä vähemmän ihmisellä on, sen pienemmästä hän tulee iloiseksi. Mitä enemmän ihmisellä on, sitä enemmän hän tarvitsee lisää, jotta tulee tyytyväiseksi. Ihminen jolla ei ole ruokaa tulee iloiseksi, kun saa leivänkannikan ja auringonsäteen poskilleen. Ihminen jota ei rakasteta tulee iloiseksi, kun joku ottaa kädestä kiinni ja hymyilee. Mutta kun on jo kaikkea, kun on jo liikaa, kun on ahne, ei enää mikään tuo enää todella samaa vahvaa elämänilon tunnetta.
Myöskään mikään, mitä olet saanut kerättyä elämäsi aikana ei kehitä sinua ihmisenä, ei tuo terveyttä, eikä todellista ymmärtämystä asioiden todellisesta laidasta.

Tieto lisää ymmärtämystä. Välinpitämättömyys asioita kohtaan johtuu usein tietämättömyydestä. Välinpitämättömyys johtaa jatkuvaan vääryyteen ympäri maailmaa ja vääryys muuttuu inhimilliseksi kärsimykseksi - tälläkin hetkellä.

Elämän tarkoitusta ei kukaan tiedä varmasti, mutta ainakaan kenellekään ei tee pahaa ottaa asioista selvää. Monen asian todellinen laita on aivan muuta, kuin mitä meille kerrotaan ja minkä me hyväksymme. Tieto lisää tietämystä myös omista mahdollisuuksistasi, paikastasi tässä maailmassa ja siitä, minkälainen vaikutus sinulla on eri asioihin. Tämä kehittää sekä itsetuntemustasi että toimintaasi.

Viihteeseen ja pullamössöön on helppoa hukkua, mutta pelkästään niihin tyytymällä et kuoltuasi edes tiennyt missä elit, mitä teit, mitä olisit voinut tehdä, tai minkä takia edes olit olemassa. Sinua myös kusetetaan huomattavasti vähemmän, kun tiedät miten asiat oikeasti ovat. Aiheutat myös paljon vähemmän vahinkoa lähimmäisillesi ja ympäristölle tietäessäsi mitä teet.

1 kommentti:

  1. Mustalla pohjalla valkoinen teksti - ei ole kiva lukea. Voiko sivulle saada vähän väriä ja sitä elämäniloakin?

    Suloista kesää sulle!

    VastaaPoista