9.6.2009

Perintöasetus

En lähde filosofiselta tai lakipykälälliseltä pohjalta perustelemaan sitä, kuinka oikeutettu perintövero on. Mielestäni se vain on yhteisöllisyyden ja ihmisten tasa-arvon takaamisen kannalta pakollinen.
Asuntojen, maatilojen, pienen kiinteän omaisuuden tai pienyritysten siirtyminen sukupolvelta toiselle ei tulisi olla valtion näkökulmasta kiinnostavaa. Tälläisiä eriä, joista on verot maksettu ja jossa omaisuuden määrä pysyy kohtuuden rajoissa ei tulisi enää verottaa seuraavaa sukupolvea. Vanhemmat ovat nähneet vaivaa jälkikasvunsa hyvinvoinnin eteen, eikä siitä tarvitse erikseen rangaista.
Mikäli omaisuuden määrä on kuitenkin huikea, tulee todella miettiä kuinka pitää hyvinvointi ison joukon saavutettavissa sen sijaan, että rahan luokse tuleva raha kerääntyisi "aatelissuvuille". Miljoonien omaisuuksista puhuttaessa on täysin kohtuullista valtion kaikkien kansalaisten hyvinvoinnin kannalta rajoittaa kaiken omaisuuden kertymistä pienelle eliitille. Tästä syystä perintöveroa tulisi kiristää yläpäästä, mutta poistaa se esim. alle 100 000 omaisuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti